Ολα τα Βιντεο

Το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στη "Λευκή Νύχτα" της Πόλης

Μία μεγάλη εκδήλωση με τη συμμετοχή των πέντε Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και του ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου από τις 18:00 έως τις 21:00 στον αύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου στον Βόλο με στόχο την παρουσίαση σε γονείς και παιδιά των δράσεων των εν λόγω δομών.

Εκδήλωση μέσω συνεργασίας του Job Center Βόλου και της εταιρίας Del Monte με έδρα της Λάρισα για την κάλυψη κενών εποχιακών θέσεων της εταιρίας

Ιntro με βασικές πληροφορίες για τη νέα κοινωνική δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την Απασχόληση, του JOB CENTER.

20 Οκτ 2022 Στο πλαίσιο των δράσεων της Πανευρωπαϊκής Ημέρας για την καταπολέμηση του ανθρώπινου εμπορίου οι Δομές Job Center και Κέντρο Κοινότητας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, συνδιοργάνωσαν το Διεθνές Περπάτημα για την Ελευθερία της ΜΚΟ Α21 στην πόλη του Βόλου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ-ΝΠΔΔ)-Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας.

Μια ταινία για την παιδική φιλανθρωπική οργάνωση Childline που δείχνει ότι κανείς δεν είναι φυσιολογικός και ότι όσο περίεργα κι αν νιώθεις μέσα σου δεν είσαι μόνος.

Presentation of the city of Volos (9:00 minutes), starting from its port. The presentation is enriched with many historical details in which Francesco is very literate ! Francesco continues to the monument of freedom on the coast of Volos, the University of Thessaly, the park of Agios Constantine and the church, the archeological museum of Volos, and the church of Agios Nikolaos in the centre of Volos city,

Όνειρα και δυσκολίες των νέων από το Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας Βόλου, με Ρόμικη καταγωγή

ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου • Σχεδίασε το Μέλλον σου με τους Καλύτερους

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ από τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, το Β’ ΚΔΑΠ και το ΣΤΕΚΙ ΠΑΙΔΙΟΥ του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ από τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, το Β’ ΚΔΑΠ και το ΣΤΕΚΙ ΠΑΙΔΙΟΥ του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ.

Βίντεο που δημιούργησαν οι εθελοντές νέοι του WAVES I για την ελληνική κουλτούρα, όπως την αντιλήφθηκαν.

Εγκαίνια Κέντρου Κοινότητα Δήμου Βόλου

Παρουσίαση από την συνδρομητική ιστοσελίδα http://dimosnet.gr των διαδικασιών σύνταξης περιγραμμάτων θέσης για ΟΤΑ και Ν.Π. σε συνάρτηση με την κινητικότητα που ξεκινάει τον 4/2018

Βίντεο γυρισμένο από τους εθελοντές του EVS προγράμματος WAVES I για το Βόλο. Εντυπωσιακό!

Αφηγήσεις από το Ολοκαυτωμα των τσιγγανων από την ομάδα εφήβων Ρομά, Ρομα-λέοι του Βόλου. Με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου και της Ιεράς μητρόπολης Δημητριάδος. Στο 7ο φεστιβάλ αφήγησης ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Επιλογή κειμένων -σκηνοθεσία: Στέλιος Πελασγός

Εκδηλώσεις λήξης προγραμμάτων 2016-2017 των ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, στο Βόλο.

Πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου τα εγκαίνια της έκθεσης «Τα παλιά όμορφα χρόνια: στιγμιότυπα από τη ζωή των ΡΟΜΑ στον Βόλο», με διοργανωτές τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων & Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου, το Κέντρο Στήριξης Ρομά της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Έκθεση Τέχνης με Δημιουργίες Ατόμων με Αναπηρίες

Έκθεση Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ (2016)

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και Ιππόκαμπος

Έκθεση Τέχνης με Δημιουργίες Ατόμων με Αναπηρίες

Δημοσιεύτηκε στις 1 Απρ 2015 Με τίτλο «Διαφορετικότητα: είμαστε μαζί», πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα εκδήλωση, την Πέμπτη 19/3, στο Αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, το Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στις Περιφέρειες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρ 2015 ΒΟΛΟΣ, Μάρτης 2015.Η ομάδα εφήβων ΡΟΜΑ συνοδευόμενη από στελέχη του Κέντρου Στήριξης ΡΟΜΑ Αγ. Παρασκευής της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου επισκέφθηκε στις 20/03/2015 το Αθλητικό Κέντρο «ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ» και με τις πολύτιμες συμβουλές και καθοδηγήσεις του κ. Μαγγίτση και μελών της ομάδας του, δοκίμασαν να αναρριχηθούν στην πίστα και να ανακαλύψουν τις συναρπαστικές στιγμές αυτού του αθλήματος. Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτές και ιδιαιτέρως τον κ. Μαγγίτση για την εμπειρία αυτή.

Το Βίντεο έγινε για την Παγκόσμια Ημέρα για τους Ρομά 2015. Για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν το Κέντρο Ρομά Αλιβερίου (ανήκει στην ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, την Κοινωφελή του Δήμου Βόλου), Η Ι.Μ. Δημητριάδος και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το εξαιρετικό και συνοπτικό αυτό άρθρο για τους Ρομά δημοσιευτηκε στην Ιστοσελίδα του OPEN SOCIETY FOUNDATION που είναι και ο δημιουργός αυτού του βίντεου και στο οποίο ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Διαβάστε το κείμενο που μεταφράσαμε για το Δίκτυο των Κέντρων Ρομά και δείτε το πολύ καλό αυτό βίντεο. Περισσότερα για την πηγή διαβάστε στο τέολος του άρθρου.

Επίδειξη Μόδας Σπουδαστών του ΔΙΕΚ. Pαρουσιάσθηκαν οι δημιουργίες… σπουδαστών και αποφοίτων των ειδικοτήτων Ενδύματος και Κοσμήματος στην 16η Athens Χclusive Designers Week by Coca-Cola light.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐ 2013 Εκδήλωση το Μάη του 2013 με θέμα τη διαφορετικότητα. Συμμετείχαν το 2ο, το 4ο, το 8ο και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου καθώς και το 17ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Την εκδήλωση οργάνωσαν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Δνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης. Την υποστήριξη/οργάνωση ανέλαβαν τα Κέντρα Στήριξης Ρομά της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ (Αλιβερίου & Αγ. Παρασκευής).

Το «ΣΤΕΚΙ ΠΑΙΔΙΟΥ» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Νεάπολης και το ΚΔΑΠ Λεχωνίων του ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου διοργανώνουν και υλοποιούν στα εργαστήρια εικαστικών τους, το πρόγραμμα «Παιχνίδια με την τέχνη: 9 καλλιτέχνες δημιουργούν μαζί με τα παιδιά» με σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με ένα σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Προσφυγικών πλημμύρισε με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών και την ευχάριστη διάθεση των γονιών. Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, για να περάσουν μαζί ένα απόγευμα γεμάτο παιχνίδι, μουσική, χορό και κατασκευές.

Παρουσίαση ΔΙΕΚ

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μυρωδιές κι ευχές πλημμύρισαν το Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, την Πέμπτη 22/12/2011

Το Κέντρο στήριξης Ρομά της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ (κοινωφελής του Δήμου Βόλου) στο Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας συμμετείχε στις προετοιμασίες για το Καρναβάλι 2012 της πόλης με 15 παιδιά Ρομά της δημιουργικής απασχόλησης του κέντρου

Χριστούγεννα 2011 στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

Ανέβηκε στις 22 Ιουν 2011 Εκδήλωση με τίτλο MASTER CHEF του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΙΩΝΙΑΣ τον Ιούνη του 2011 για τη λήξη του χειμερινού προγράμματος και την αρχή του καλοκαιρινού. Το πρόγραμμα του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση της Ε.Ε., τελικό Δικαιούχο την ΕΕΤΑΑ και Ανάδοχο την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση "ΙΩΝΙΑ" της Νέας Ιωνίας στο Δήμο Βόλου.

Τριήμερο εκδηλώσεων στην παραλία του Βόλου για την Παγκόσμια ημέρα Ρομά 2011.

Κλιπ του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Ρομά στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΟΜΑ (8 Απρίλη)