Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

⬅︎ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΚΗΦΗ

 KHFH Volos pin star  KHFH Volos pin star  KHFH Volos pin star

Βασικα

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: ΚΗΦΗ ΒΟΛΟΥ

Συνέχιση λειτουργίας Κ.Η.Φ.Η. Βόλου, που βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Βόλου και έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 30 ατόμων. Το Κ.Η.Φ.Η. Βόλου μπορεί να υποδεχθεί κατά τις ώρες από 7.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ. σε πενθήμερη βάση όλο το χρόνο.

Στο κέντρο απασχολούνται πέντε (5) εργαζόμενοι, με τις εξής ειδικότητες:

 • Νοσηλεύτρια (1),
 • Κοινωνικές Φροντίστριες (2),
 • Βοηθητικό Προσωπικό (1),
 • Υπάλληλος Γενικών Καθηκόντων (1).

Οι Υπηρεσίες που παρέχονται είναι:

 • νοσηλευτική φροντίδα,
 • φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης,
 • ατομική υγιεινή,
 • φυσικοθεραπεία,
 • προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης,
 • κοντινοί περίπατοι,
 • και στο μέτρο του δυνατού υλοποιούνται προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

TΑ ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ( ΚΗΦΗ ) ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ , ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΑ ΝΑ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ( ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΑΝΟΙΑ, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ).
ΤΑ ΚΗΦΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.


 • Αποτελούν χώρους ζεστασιάς όπου οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους και να νιώσουν ασφάλεια.
 • Η απασχόληση τους περιλαμβάνει καλλιτεχνικές δραστηριότητες, δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης , ατομική και ομαδική θεραπευτική άσκηση ( εργοθεραπείες, φυσικοθεραπείες ).
 • Επιπλέον παρέχεται μπάνιο εάν απαιτείται, βοήθεια στη σίτιση αυτών και χορήγηση φαρμάκων ή κάποιες ενεσοθεραπείες σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.
 • Το σημαντικό όμως είναι ότι παράλληλα προσφέρεται και ουσιαστική βοήθεια στο οικείο και συγγενικό περιβάλλον αυτών των ατόμων ειδικά εάν εργάζεται και πρέπει να απουσιάζει από το σπίτι για αρκετές ώρες.
 • Ετσι δεν ανησυχεί για το τι συμβαίνει στο σπίτι όπου θα βρισκόταν ο ηλικιωμένος μόνος του και μπορεί να ασχοληθεί με την εργασία του.

Την Πέμπτη 27/12/2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της νοσλεύτριας-υπεύθυνης του ΚΗΦΗ Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και της κοινωνικής λειτουργού-υπεύθυνης κα Τζερεμέ Έφη του Βοήθεια Στο Σπίτι Αγ. Αναργύρων του Δήμου Βόλου. 

Διανύοντας το μήνα Δεκέμβριο αποφασίσαμε με όλους τους ωφελούμενους του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) του Δήμου Βόλου να κατασκευάσουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά προκειμένου να μπούμε στο πνεύμα των εορτών και των Χριστουγέννων.

Μετά την καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην περιοχή μας και στη δομή μας τη Δευτέρα 27/11/2023 το ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) του Δήμου Βόλου, πραγματοποίησε αγιασμό από τον Πάτερ Γεώργιο, ο οποίος λειτουργεί στην ενορία του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Βόλου. Οι ωφελούμενοι και το προσωπικό της δομής παρευρέθηκαν στον αγιασμό, ο οποίος τελέστηκε με κλίμα συγκίνησης και ευλάβειας.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 η υπεύθυνη της δομής ΚΗΦΗ Βόλου,  πραγματοποίησε συνάντηση με την κ Σουσουρή Μαγδαληνή, υπεύθυνη της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου AlzheimerΗ συνάντηση αφορούσε την ενημέρωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Η φροντίδα των ατόμων που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία είναι συχνά πολύ απαιτητική για τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω τους , ακόμα και αν αυτοί οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι οι γονείς τους. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, οι πολυάριθμες υποχρεώσεις  και ο συνεχώς αυξανόμενος

Περισσότερα Άρθρα …

Άρθρα των ΚΗΦΗ

Υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν

icon Xenonas