Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

⬅︎ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ TΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

CommunityCentresLogo CMYK          TABELA KENTRO ROMA  Αλιβέρι      TABELA KENTRO ROMA Αγία Παρασκευή

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου (Συνεχιζόμενη Δράση )

Βασικα

Banner Aliveri Website copy

 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ 
Logo ESPA 2014 20 PEP Thessalias  LOGO Volos City NEW

 

 

 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ 6003249:  Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου (συνεχιζόμενες δομές)
 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ:   

255.717,08€

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ:  Απόφαση εκτέλεσης με ίδια μέσα
ΧΡΟΝΟΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΕΣΠΑ 2021-2025: Έναρξη υποέργου: 31/10/2023   Λήξη υποέργου: 31/12/2025
   ΕΣΠΑ 2014-2020: Έναρξη υποέργου: 31/3/2017   Λήξη υποέργου: 30/10/2023
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: Νίκος Αντωνάκης, Κοινωνιολόγος/Κοινων. Λειτουργός, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
ΥΠΕΥΘ. ΟΙΚΟΝ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ. Ιωάννα Παπαστάμου, Διοικητικός, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου, υποδέχεται καθημερινά το σύνολο των δυνητικά ωφελουμένων της Πράξης τουλάχιστον με 8ωρη παροχή υπηρεσιών πρωινές ώρες (07:30-15:30) σε πενθήμερη βάση, όλο το χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου του Δήμου Βόλου ενδέχεται να αλλάξει εάν απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων και πάντως διασφαλίζοντας την δυνητική 8ωρη ημερήσια προσφορά παροχής υπηρεσιών ανά ωφελούμενο. 

stardivider

 

 

Τη Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου η διαμεσολαβήτρια, η ψυχολόγος και η γυμνάστρια-εμψυχώτρια του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του 8ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας οργάνωσαν εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών με τους γονείς και τους μαθητές του νηπιαγωγείου.

Γονείς Ρομά και μη Ρομά με τα παιδιά τους πήραν κλωστές, υφάσματα και στολίδια και έραψαν

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 η νοσηλεύτρια και η ψυχολόγος του κέντρου δούλεψαν με τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας τη θεματική της ατομικής και στοματικής υγιεινής μέσα από το παραμύθι και το κολάζ. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Παράλληλα με τις ομάδες των γυναικών πραγματοποιήθηκε οδοντιατρική εξέταση στα παιδιά του οικισμού στη 1 & 2 Δεκεμβρίου 2023. Οδοντίατροι από την Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ εξέτασαν 49 παιδιά σχολικής ηλικίας στα οποία δόθηκαν οδηγίες, κατευθύνσεις αλλά και παραπομπές όπου χρειάστηκε. Παράλληλα οι γονείς ενημερώνονταν για το dentist pass και τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης των παιδιών τους.

Για τα παιδιά του οικισμού ήταν ιδιαίτερα σημαντική η δράση αυτή μιας και η εξέταση από οδοντίατρο είναι ιδιαίτερα δαπανηρή και γι αυτό συνήθως η στοματική υγιεινή των παιδιών παραμελείται.
 
Οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο ενημέρωσης και προστασίας της υγείας του παιδικού πληθυσμού.

Φωτογραφίες από την δράση

 

 

 

Logo ESPA 2014 20 PEP Thessalias

Το παράρτημα Ρομά Αλιβερίου αποτελεί το 2ο υποέργο της Πράξης με αρ. ΟΠΣ 6003249 Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου και χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας  στην προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027-2020. Η Πράξη εντάσσεται στο πρόγραμμα "Θεσσαλία 2021-'27"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Τη Παρασκευή 1/12 και το Σάββατο 2/12/2023 πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος κύκλος εκπαίδευσης νέων γυναικών Ρομά από το ΕΚΠΑ και τη καθηγήτρια κα Άλμπα Παπακωνσταντίνου. 30 νέες γυναίκες από το Αλιβέρι και την Αγία Παρασκευή εκπαιδεύτηκαν σε θέματα ψυχικής υγείας, ενδοοικογενειακης βίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Τη Δευτέρα 27/11/2023 η εταιρεία Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" σε συνεργασία με το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου, το ΤΟΜΥ Βόλου και το Κέντρο Υγείας Βόλου πραγματοποίησαν εμβολιασμούς σε βασικά εμβόλια στα παιδιά του οικισμού στο Αλιβέρι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Τη Παρασκευή 17/11/2023 στελέχη του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου της κοινωφελούς επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του δήμου Βόλου μαζί με γυναίκες και νέους από τον οικισμό αλλά και με εκπαιδευτικούς από το 10ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση“ROMALAND: Μιαφορά κι έναν καιρό ήταν και δεν ήταν” στη Ʃτέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Στα πλαίσια ένταξης παιδιών Ρομά σε αθλητικούς συλλόγους της περιοχής, το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου σε συνεργασία με το 10ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας και τον αθλητικό σύλλογο στίβου Νίκη Βόλου πραγματοποίησαν τη Πέμπτη 9/11/2023 τεστ αξιολόγησης βασικών κινητικών δεξιοτήτων στο χώρο του σχολείου.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023,8 γυναίκες Ρομά από τον οικισμό του Αλιβερίου συμμετείχαν στη 3η Διαλογική Συνάντηση Γυναικών Ρομά που πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος  «RTRANSFORM» και τη δράση «Romni Si Zor» του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Τα Παραρτήματα Ρομά Αλιβερίου & Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πρόληψης και την Ένωση Διαμεσολαβητών Ελλάδας πραγματοποίησαν εκπαιδεύσεις σε γυναίκες Ρομά στα πλαίσια του έργου "Πρόληψη  Γυναικών Ρομά" από την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 στο Αλιβέρι. 

Περισσότερα Άρθρα …

Aρθρα του Παρ. Ρομα Αλιβερίου (ΥΠ ΙΙ)

LOGOTYPO DIK PAIDIOY ELL WORD

Banner KK Ti einai ta kentra koinotitas

Banner KK Ti einai ta kentra koinotitas

Banner KK Ti einai ta kentra koinotitas

Banner KK Ti einai ta kentra koinotitas

Banner KK Ti einai ta kentra koinotitas

Banner KK Ti einai ta kentra koinotitas

Banner KK Ti einai ta kentra koinotitas