Κεντρα Δημ. Απασχολησης για Παιδιά με Αναπηρια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών τους δράσεων, οι ωφελούμενοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ επισκέφθηκαν το ΚΔΑΠ Νεάπολης και συμμετείχαν στα εικαστικά εργαστήρια του προγράμματος «Μουσειοσκευές». Οι «Μουσειοσκευές» είναι πρόγραμμα Art Therapy το οποίο

υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Περιλαμβάνει βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια κυρίως σε πολιτιστικά ιδρύματα και απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία και ψυχιατρικές διαταραχές.

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν σε δυο συναντήσεις από την εικαστικό –ψυχοθεραπεύτρια Νιόβη Σταυροπούλου. Οι ωφελούμενοι είδαν τα εκθέματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Εθνικής Πινακοθήκης με στόχο να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα στο εργαστήριο κεραμικής της δομής.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Βόλου (ΚΔΑΠμεΑ Βόλου) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε. και την Ελλάδα στo πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.Τελικός ανάδοχος του έργου είναι η Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Παρέχεται δημιουργική απασχόληση μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης του λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής. Επίσης παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους και το οικογενειακό τους περιβάλλον. Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται γίνονται με την καθοδήγηση και την επίβλεψη έμπειρου προσωπικού.

 

2022 12 20 KDAP MEA Mouseioskeves

 

ESPA2021 27 EETAA

Banner Kdap EETAA 23 24

Official Facebook Logo

Περιοδική Έκδοση για Παιδιά

Official Facebook Logo

Κατεβάστε τον οδηγό του ΚΕΘΙ για την Εξωσχολική Απασχόληση

Epidomata OPEKA icon

Εάν είσαι άνεργη/άνεργος και αναζητάς εργασία αλλά δεν ξέρεις πως, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Job Center Βόλου. Οι υπηρεσίες είνναι δωρεάν. Εδώ μπορείς να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να μάθεις πως να διαχειριστείς της στιγμή της συνέντευξης, να ψάξεις μαζί με το σύμβουλο για τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει, ή να κάνεις επαγγελματικά τεστ δεξιοτήτων εντελώς δωρεάν